Er bilen din sommerklar?

Råd og tips for sommerklar bil

Endelig går det mot sommer og ferietider. For bilen din har det vært en lang og belastende vinter, så det kan være lurt å gå over bilen og sjekke at sikkerheten er ivaretatt.

Hjul-sjekk

Det er en billig forsikring å sjekke sommerhjulene før du legger ut på tur. Dekkene er en av de viktigste sikkerhetsdetaljene på bilen din. Dekkene taper sine stabilitets- og svingeegenskaper, samt vannplanings- og bremseegenskaper etterhvert som de slites.

Nye dekk har lavere rullemotstand, noe som gir både lavere forbruk og mindre utslipp. Etter ca. 3 år begynner gummien å bli hardere og veigrepet reduseres. Det finnes mye dårlige dekk på markedet – dekk som har ligget lenge på lager, og som ikke vil klare å møte kvalitets- og miljøkravene. Dekkene vi leverer er ferskvare og tilfredsstiller disse kravene. Lovens krav til minimum mønsterdybde er 1,6 mm på sommerdekk. Vi er ekspert på dekk til din Toyota.

Våre anbefalinger ved kjøp av nye dekk:

  • Montèr alltid fire like dekk på bilen.
  • Om du kun bytter delvis, sørg da for at begge dekkene foran er like og begge bak er like.
  • Sjekk lufttrykket regelmessig når dekkene er kalde.
  • Ved sjekk av ovennevnte ikke glem å sjekke lufttrykket og tilstanden på reservehjulet

 

Rens av klimaanlegget

Det er perfekte vekstforhold for mikroorganismer i bilens klimaanlegg, fordi det er mørkt og fuktig inne i anlegget. Når du slår på kjøleanlegget vil enkelte av disse mikrobene blåses inn i bilen og skape vond lukt.

Hvis du har fått en indikasjon på at du har dette problemet i bilen din, kan du ta kontakt med oss og bestille rens av klimaanlegget. Eller dette kan gjøres i forbindelse med årlig sjekk av bilen før sommerferien.

Det er forskjellige metoder som brukes for å rense bilens klimaanlegg, men de fleste er basert på at klimaanlegget kjøres i sirkulasjons-modus og det tilsettes en form for rensegass i kupeèn. Denne vil da gå igjennom kanaler og radiator og rense overflatene. Denne rensegassen dreper mikroorganismer, slik at vond lukt og potensielle plager elimineres.

Slitt frontrute eller steinsprut

Har du slitt frontrute eller steinsprut? Våre forhandlere har lang erfaring med bilglass. I mange tilfeller kan skaden utbedres på få minutter. En skadet frontrute er ømfintlig for temperatursvingninger og kan skades ytterligere. Er skaden for stor til å repareres eller er ruten slitt, må frontruten byttes raskt og bekymringsfritt. Toyota forhandleren bytter frontruten og sikrer kvaliteten på deler og jobb. Toyota sørger for at din Toyota forblir 100% Toyota. Vi tilbyr også lakkstift som er beregnet hvis du har steinsprut eller riper, slik at du unngår rustskader

Les mer her

 

Forny motoren på et øyeblikk

Motoroljen skal smøre, kjøle og rense. I gammel motorolje samler det seg slagg og avfallsstoffer som må fjernes. Er det lenge siden du har skiftet olje på bilen din, bør du skifte motoroljen og oljefilteret før du legger ut på langtur. Har du nylig hatt service på bilen hvor motoroljen er skiftet, er det nok å sjekke om oljenivået er bra eller om du trenger å etterfylle olje. Vi tar gjerne oljeskift for deg, vi benytter Toyota olje – en olje med utsøkt kvalitet som er tilpasset Toyotas motorer. Vi anbefaler deg å ha en liter olje liggende i bagasjerommet for sikkerhets skyld. Vi leverer Toyota olje. Kun det beste er godt nok for din Toyota.

 

Skifte av viskerblad

Hvordan kan du vite at det er på tide å skifte viskerblad? Det finnes tydelige tegn som forteller at du bør skifte som tynne linjer på glasset eller flekker på glasset etter visking som ikke blir rengjort. Viskerblad med høy kvalitet er viktige for sikkerheten. Det er grunnen til at Toyota viskerblad er designet og produsert for å oppfylle de strengeste krav. De er nøye tilpasset og er slitesterke, pålitelige og fungerer optimalt gjennom hele levetiden. Resultatet er at Toyota viskerblad ikke bare høyner sikkerheten, men de bidrar også til en bedre kjøreopplevelse i alle slags værforhold.

 

Bilpleie

Før sommeren setter inn med sol og høye temperaturer anbefaler vi en polering av lakken, slik at den er godt rustet. Det er også ekstra hyggelig å legge ut på tur i en skinnende Toyota. Vi tilbyr en komplett linje med bilpleiemidler. Vi leverer bilvask, lakkrens, bilpolish, interiørrens, felgrens etc. Alt for at din Toyota skal skinne både innvendig og utvendig hele sommeren.

 

DAB+

Har du DAB+ radio i bilen? Uten dette vil du flere steder i landet ikke ha radiodekning.

Under ser du oversikt over når FM-nettet stenger i hele landet. Ønsker du DAB+ radio i din bil trykk her for å se hvilke løsninger vi tilbyr.

 

Lasteløsninger

 

Har du behov for lasteløsninger, slik at du får med sykkel, kano, kajakk eller takboks. Har du lyst til å friske opp bilen din med nytt sportslig eller praktisk tilbehør, eller har du behov for diverse utstyr før ferien. Vi tilbyr vi et rikt utvalg av tilbehør til din Toyota

Ta kontakt med din med oss for nærmere opplysninger.

Lasteløsninger

Vi tilbyr solide takstativ/lasteholdere tilpasset våre modeller. I solid design med lav vekt takket være bruk av aluminium. Dette gir en trygg plattform for taktransport. Enkel å sette på og ta av med integrert sikkerhetslås. For våre lasteholdere har vi sykkelholdere, ski- og snøbrettholdere og takbokser. Holderne er enkle å feste og låses sikkert slik at du raskt kan laste på sykkel eller takboks når du har lyst til å ta en tur. Vi leverer også sykkelholdere for montering bak på bilen.

Dekk og delger

Vi samarbeider med Nokian Tyres og leverer komplette sommer- og vinterhjul til våre modeller. Det er vi som kan dekk til Toyota. Vi har også et rikt utvalg av aluminiumsfelger. Toyotas system for dekktrykkvarsling reduserer risikoen for uhell, samtidig som det bidrar til mindre dekkslitasje og lavere drivstofforbruk. En sensor på ventilen på hvert dekk overvåker lufttrykket i dekket.

Bagasjeromsmatte

Praktisk bagasjeromsmatte laget i gummi med forhøyde kanter, slik at væske, søle og sand fra joggesko, gummistøvler eller hageavfall ikke skader originalteppet i bagasjerommet.

Bilpleie

Det anbefales å polere bilen etter vinteren. Vår bilpolish er av høy kvalitet og gir lakken beskyttelse og høy glans som varer. Beksytter mot vannmerker og gjør det enklere å holde lakken ren. I vårt sortiment har vi komplett linje med bilpleie.

Bagasje-/hundegrind

Til mange av våre modeller tilbyr vi hunde-/bagasjegrind laget av et solid metallnett som forhindrer at bagasje faller fremover underveis eller at hunden hopper over passasjersetene. Sammen med bagasjegrinden tilbyr vi også skillevegg som deler bagasjerommet i to som passer til to hunder, en hund og bagasje eller forskjellige bagasjetyper.